5 nejlepších receptů z jarních bylin

Jarní bylinky jsou lahodné a plné vitamínů a minerálů. Jsou nejen skvělou přísadou do mnoha jarních jídel, ale také přinášejí mnoho zdravotních výhod. Přinášíme vám 5 receptů z jarních bylin, které můžete vyzkoušet doma.
Čerstvá zeleninová polévka s bazalkovým pestem

Vydatná polévka ovoněná bylinkovým pestem je jedna z nejlepších odměn jara.
Na polévku si připravte zeleninu podle svého výběru (mrkev, kukuřici, petržel, čínské zelí), přidejte několik lístků bazalky, uvařené rýže a vařte do měkka. Poté vše rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Na přípravu bazalkového pesta mixujte bazalku, olivový olej, parmezán a česnek. Podávejte polévku s lžící bazalkového pesta.
Jarní zeleninový salát s jahodami a mátou

Jarní salátek s českými jahodami a mátou
Na salát si připravte mix listových zelenin (salát, špenát, řeřicha), jahody, okurky, a oblíbeného sýra. Přidejte několik lístků máty a pro chuť posypte solí a pepřem. Podávejte s olivovým olejem, opraženými lískovými a vlašskými ořechy a citronovou šťávou.
Pečený losos s koprem a tymiánem

Tento recept s pečeným lososem můžete dokončit nakládanou cibulkou a pár semínky granátového jablíčka.
Lososa ochuťte solí, pepřem a tymiánem a dejte do trouby péct na 20-25 minut při 180°C. Mezitím si připravte směs nasekaného kopru, olivového oleje, soli a citronové šťávy. Podávejte lososa s koprovo citronovou omáčkou.
Zeleninové těstoviny s petrželkou a bazalkou

Připravte si lahodnou omáčku z pečené zeleniny s bylinkami
Na těstoviny si připravte omáčku z pečené zeleniny (cuketa, cibule), rajčata a česnek a orestujte na olivovém oleji. Přidejte velkou hrst nasekané bazalky, rozmixovanou pečenou zeleninu a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte s parmezánem.
Špenátová omáčka s pažitkou na pečeném kuřeti

Ovoňte kuřátko bylinkami a připravte jednoduché přílohy na celý víkend.
Kuře ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Pomažte jej zevnitř i zvenku silnou vrstvou domácího bylinkového másla a dejte do trouby péct na 35-40 minut při 180°C. Mezitím si připravte špenátovou omáčku smícháním špenátu, smetany a medvědího česneku a rozmixujte v mixéru. Dochuťte solí, pepřem a servírujte s rýží nebo s ranými brambůrky a pažitkou.
Žádné komentáře